Thaise kipballetjes

 

Ingrediënten:

  • 350 gr kipgehakt

  • 400 gr sperziebonen

  • 150 gr pandarijst

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 4 cm gember

  • 3 tl Thaise rode curry pasta

  • 1 cup kokosmelk

  • 2 el pindakaas

  • 1 el limoensap

Bijhorende bieren:

  1. Oedipus Thai Thai

  2. Tongerlo Prior

  3. De Molen Heen & Weer

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de gember fijn.

  2. Voeg de helft van de knoflook en gember toe aan de ui, kipgehakt en 1 tl rode curry.

  3. Kneed van het mengsel in kleine gehaktballetjes en kook vervolgens de rijst.

  4. Halveer de snijbonen en kook deze 10 minuten beetgaar en verhit daarnaast een pan met boter om de balletjes goudbruin en gaar te bakken.

  5. Neem ondertussen een steelplan en fruit de andere helft van de gember en knoflook met olijfolie. Voeg na 2 minuten de curry pasta toe.

  6. Voeg de kokosmelk en pindakaas toe, breng deze aan de kook en breng de saus op smaak met zout. Kook de saus niet te dik in.

  7. Serveer de gehaktballetjes met de bootjes, rijst en de saus. Smakelijk eten!

 
Vorige
Vorige

Boeuf bourguignon

Volgende
Volgende

Gegrilde kreeft