Hoe combineer je speciaalbier met gerechten?

Bier foodpairing gebeurt steeds vaker in de horeca, maar ook thuis kan je jezelf natuurlijk blijven verrassen. Op deze pagina geven wij je bier foodpairing tips om van mooie combinaties te genieten. Volg het Instagram account en download de app voor persoonlijk bieradvies!

Wist je dat er geen andere drank is die beter te combineren is met eten dan bier? Bier heeft naast alle zure en zoete smaaktonen ook nog bitter, wat ontbreekt in wijn. Er zijn veel verschillen in speciaalbieren, waardoor er legio mogelijkheden van combineren zijn. Maar wat is foodpairing? Hoe combineer je eten en verschillende bieren om tot een fantastische foodpairing te komen?

Een richtlijn die wordt toegepast bij foodpairing is: lichte bieren (pilsener, pale ales, blond) drink je bij lichtere gerechten, zoals salade, kip en gevogelte of witvis. Donkere en zware speciaalbieren (quadrupel, porter, stout) drink je bij zwaardere gerechten, zoals vlees of een rijk nagerecht.