Gegrilde kreeft
Ingrediënten:
600 gr kreeft
8 trostomaten
15 ml olijfolie
1 teen knoflook
5 gram tijm
Laurierblaadje
1 tl suiker
100 gr boter
10 gram basilicum
Bijhorende bieren:
De Koninck Bolleke
Stanislaus Brewskovitch SambalBij
vandeStreek Broeders
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 90 graden
Breng ondertussen water aan de kook
Creëer kruisjes in de onderkant van de tomaten. Voeg ze toe voor 10 seconde in het kokende water.
Koel ze 1 minuut lang af in ijswater. Schil vervolgens het vel en de pitjes eruit.
Verdeel de tomaat over een ovenschaal en voeg de olijfolie toe.
Voeg vervolgens de knoflook, tijm en laurier. Strooi de zout, peper en suiker.
Stop de schaal in de voorverwarde over met een open ovenduur. Laat deze drogen voor 3 uur.
Intussen kan de kreeft worden gekookt. Voeg in een ruime pan het water toe en breng deze aan de kook. Dompel de kreeft voor 30 seconde in het water.
Leg de kreeften op de buik en snijd ze door de midden. Haal de poten van de kreeft. Verwijder met een lepel het darmkanaal en de maagzak.
Leg de gehalveerde op een schaal en voeg de tomaatjes toe.
Serveer ze met de basilicumblaadjes en eet smakelijk!