Gegrilde kreeft

 

Ingrediënten:

  • 600 gr kreeft

  • 8 trostomaten

  • 15 ml olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 5 gram tijm

  • Laurierblaadje

  • 1 tl suiker

  • 100 gr boter

  • 10 gram basilicum

Bijhorende bieren:

  1. De Koninck Bolleke

  2. Stanislaus Brewskovitch SambalBij

  3. vandeStreek Broeders

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 90 graden

  2. Breng ondertussen water aan de kook

  3. Creëer kruisjes in de onderkant van de tomaten. Voeg ze toe voor 10 seconde in het kokende water.

  4. Koel ze 1 minuut lang af in ijswater. Schil vervolgens het vel en de pitjes eruit.

  5. Verdeel de tomaat over een ovenschaal en voeg de olijfolie toe.

  6. Voeg vervolgens de knoflook, tijm en laurier. Strooi de zout, peper en suiker.

  7. Stop de schaal in de voorverwarde over met een open ovenduur. Laat deze drogen voor 3 uur.

  8. Intussen kan de kreeft worden gekookt. Voeg in een ruime pan het water toe en breng deze aan de kook. Dompel de kreeft voor 30 seconde in het water.

  9. Leg de kreeften op de buik en snijd ze door de midden. Haal de poten van de kreeft. Verwijder met een lepel het darmkanaal en de maagzak.

  10. Leg de gehalveerde op een schaal en voeg de tomaatjes toe.

  11. Serveer ze met de basilicumblaadjes en eet smakelijk!

 
Vorige
Vorige

Thaise kipballetjes

Volgende
Volgende

Croque-monsieur