Boeuf bourguignon
Ingrediënten:
750 gr ribrunderlap
2 uien
3 tenen knoflook
250 gr winterpeen
750 ml rode wijn
70 gr tomatenpuree
5 gram tijm
2 laurierblaadjes
30 gr peterselie
250 gr champignons
320 gr zilveruitjes
Bijhorende bieren:
Cornet Oaked Smoked
Grutte Pier Tripel
St. Feuillien Tripel
Bereidingswijze:
Snijd de ribrunderlappen in stukken van 3 centimeter. Snijd de uien in ringen en de knoflook en winterpeen fijn. Meng dit allen in een kom en schenk de wijn erover. Dek deze kom af en laat hem minimaal 2 uur marineren. 30 min voor gebruik zal deze uit de koelkast gehaald moeten worden. Schep het vlees uit de kom en dep deze vervolgens droog.
Snijd intussen de spek in reepjes. Verhit een pan en bak de spek 10 minuten op laag vuur.
Bek in vlees in diezelfde pan op hoog vuur. Schep na 3 minuten het vlees eruit. Schep vervolgens de groenten uit de marinade en bak deze voor ongeveer 5 minuten.
Breng de marinade aan de koek en voeg het rundvlees en de spek toe. Voeg aan de diverse kruiden; tijm, laurierblaadje en de helft van de peterselie toe aan de marinade. Laat dit 2,5 op het vuur staan.
Snijd de champignons in kwarten en maak ze schoon. Voeg de zilveruitjes toe bij de champignon. Voeg beide toe in de pan en laat deze nog voor 30 minuten sudderen.
Wanneer het vlees zacht genoeg is, kan de peper en zoet worden toegevoegd.
Voeg de overige peterselie toe voor de garnering.