Ovenschotel met gehakt en boerenkaas

 

Ingrediënten:

  • 6 el olijfolie

  • 300 gr slagersgehaktbal

  • Rode paprika

  • 600 gr sperziebonen

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 100 gr belegen boerenkaas

  • 850 gr aardappelschijfjes

Bijhorende bieren:

  1. Pauwel Kwak

  2. Dolle Brouwers Oerbier

  3. Trappistes Rochefort 6

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de gehaktballen rondom bruin op hoog vuur voor 2 minuten. Verlaag vervolgens het vuur en braad de gehaktballen voor 12 min gaar.

  2. Verhit nog een koekenpan en bak hier de aardappelschijfjes voor 13 minuten in.

  3. Kook ondertussen de sperzienbonen in 8 minuten gaan.

  4. Snijd de paprika in dunne ringen en hak een uit fijn.

  5. Verwarm de oven op 180 graden. Wanneer de gehaktballen gaar zijn, snijd ze in plakjes.

  6. Pak een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel vervolgens de gehaktplakjes erover. Dek de plakjes af met nog met de andere helft van de aardappelschijfjes

  7. Meng de crème fraise in een kom met knoflook en peper. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en leg hier de paprika ringen over. Rasp tot slot de kaas over de ovenschotel

  8. Stop de schaal in oven en laat deze voor 5 minuten erin. Fruit intussen in ui. Voeg de sperziebonen toe en laat deze voor 2 minuten bakken.

  9. Haal de ovenschotel uit de oven en serveer deze met de sperziebonen. Smakelijk eten!

 
Vorige
Vorige

Pikante runderreepjes

Volgende
Volgende

Boeuf bourguignon