Ovenschotel met gehakt en boerenkaas
Ingrediënten:
6 el olijfolie
300 gr slagersgehaktbal
Rode paprika
600 gr sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
100 gr belegen boerenkaas
850 gr aardappelschijfjes
Bijhorende bieren:
Pauwel Kwak
Dolle Brouwers Oerbier
Trappistes Rochefort 6
Bereidingswijze:
Verwarm een pan met wat olijfolie. Bak de gehaktballen rondom bruin op hoog vuur voor 2 minuten. Verlaag vervolgens het vuur en braad de gehaktballen voor 12 min gaar.
Verhit nog een koekenpan en bak hier de aardappelschijfjes voor 13 minuten in.
Kook ondertussen de sperzienbonen in 8 minuten gaan.
Snijd de paprika in dunne ringen en hak een uit fijn.
Verwarm de oven op 180 graden. Wanneer de gehaktballen gaar zijn, snijd ze in plakjes.
Pak een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Verdeel vervolgens de gehaktplakjes erover. Dek de plakjes af met nog met de andere helft van de aardappelschijfjes
Meng de crème fraise in een kom met knoflook en peper. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en leg hier de paprika ringen over. Rasp tot slot de kaas over de ovenschotel
Stop de schaal in oven en laat deze voor 5 minuten erin. Fruit intussen in ui. Voeg de sperziebonen toe en laat deze voor 2 minuten bakken.
Haal de ovenschotel uit de oven en serveer deze met de sperziebonen. Smakelijk eten!