Pokebowl met zalm

 

Ingrediënten:

  • 250 gr sushirijst

  • 120 ml rijstazijn

  • 300 gr zalmfilet

  • 2 el sojasaus

  • 1 el sesamolie

  • 200 gr julienne wortel

  • 1 komkommer

  • 3 takken bosui

  • 1 avocado

  • 1 el sesamzaad

Bijhorende bieren:

  1. Goedendag Blond

  2. Delirium Tremens

  3. LeFort Tripel

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking. Roer 2/3 rijstazijn door de warme rijst. Laat vervolgens de rijst 1 uur afkoelen.

  2. Snijd intussen de zalm in blokjes. Meng de zalm met sojasaus, olijfolie en peper.

  3. Schaaf de komkommer in lange plakken. Verdeel de overige rijstazijn over de komkommer en de julienne wortel. Snijd de bosui in ringen en de avocado in plakjes.

  4. Verdeel de rijst over 4 kommen. Voeg de zalm, wortel, komkommer, avocado en bosui erover. Bestrooi de bowl met wat sesamzaad. Eet smakelijk!

 
Vorige
Vorige

Bossche Bollen

Volgende
Volgende

Boerenkoolsoep