Pokebowl met zalm
Ingrediënten:
250 gr sushirijst
120 ml rijstazijn
300 gr zalmfilet
2 el sojasaus
1 el sesamolie
200 gr julienne wortel
1 komkommer
3 takken bosui
1 avocado
1 el sesamzaad
Bijhorende bieren:
Goedendag Blond
Delirium Tremens
LeFort Tripel
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de verpakking. Roer 2/3 rijstazijn door de warme rijst. Laat vervolgens de rijst 1 uur afkoelen.
Snijd intussen de zalm in blokjes. Meng de zalm met sojasaus, olijfolie en peper.
Schaaf de komkommer in lange plakken. Verdeel de overige rijstazijn over de komkommer en de julienne wortel. Snijd de bosui in ringen en de avocado in plakjes.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Voeg de zalm, wortel, komkommer, avocado en bosui erover. Bestrooi de bowl met wat sesamzaad. Eet smakelijk!