Bossche Bollen
Ingrediënten:
350 ml water
100 gr boter
100 gr bloem
4 eieren
200 gr suiker
15 gr cacao
275 gr pure chocolade
500 ml slagroom
Bijhorende bieren:
D’n Droak Bossche Bol
Trappistes Rochefort 10
De Molen Hel & Verdoemenis
Bereidingswijze:
Breng 200 ml water met de boter aan de kook.
Wanneer je de pan van het vuur haalt voeg direct de bloem en zout toe. Roer dit goed door.
Zet de pan terug op het vuur tot het beslag lichtelijk begint te koeken aan de bodem.
Haal de pan van het vuur en doe het beslag in een andere kom. Voeg de eieren een voor een toe en blijf roeren tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
Doe het beslag vervolgens in een spuitzak. Spuit hiermee diverse toeven op een bakplaat.
Bak de soezen op 220 graden voor 14 minuten.
Intussen kun je beginnen aan de chocolade fondant.
Breng de suiker, de cacao en het overige water aan de kook voor 1 minuut. Wanneer de suiker volledig is opgelost is het voldoende.
Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat de chocolade smelten tot een mooi fondant
Wanneer de soezen klaar zijn, kun je deze in het chocolade mengsel dippen.
Voor de vulling, klop de slagroom tot een zoet mengsel. Vul de soezen via een kleine opening aan de onderkant.