Courgettetaart
Ingrediënten:
3 courgettes
200 gr roomkaas
2 eieren
1 plakje bladerdeeg
100 gr geraspte kaas
1 tak lente-ui
Bijhorende bieren:
BrewDog Pale Ale
Brouwerij Eleven Papa Beer
Grimbergen Fleur D’Abbaye
Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier. Verdeel hierover een plak bladerdeeg en maak diverse gaatjes hierin. Bak de bodem voor 25 minuten in een oven van 175 graden en laat deze hierna afkoelen.
Snijd de courgette intussen in dunne plakken. Verdeel de plakken in de vorm. Begin vanuit binnen en vorm in rondes naar buiten. De diverse plakken courgette mogen elkaar overlappen.
Klop vervolgens de roomkaas met peper en zoet. Voeg de eieren toe en roer deze erdoor. Doe de lente-ui en de geraspte kaas in het mengsels.
Giet het mengsel gelijkmatig over de courgette. Zet vervolgens de quichevorm in oven voor een uur. Smakelijk eten!