Zoete aardappelschotel!
Ingrediënten:
400 gram zoete aardappels
1 teentje knoflook
250 gram gehakt
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
200 gram tomatenblokjes
70 gram tomatenpuree
Kaas (geraspt)
1 eetlepel gedroogde basilicum
zout en peper
Bijhorende bieren:
Eden quadrupel
Eden blond
La Trappe quadruppel
Recept
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de zoete aardappelen. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten en giet daarna het water af.
Stamp de aardappels plet tot puree en voeg er zout en peper aan toe. Voeg het gehakt en de kruiden (tijm, oregano, zout en peper) toe en bak dit door.
Voeg de tomatenpuree toe en bak je dit 1 minuut mee. Als allerlaatste voeg je de tomatenblokjes, 1 eetlepel gedroogde basilicum en de gekookte sperziebonen toe.
Zet vervolgens het vuur uit. Zet alles in de schaal en voilà! Geniet van je aardappelschotel.