Zoete aardappelschotel!

 

Ingrediënten:

  • 400 gram zoete aardappels

  • 1 teentje knoflook

  • 250 gram gehakt

  • 1 theelepel tijm

  • 1 theelepel oregano

  • 200 gram tomatenblokjes

  • 70 gram tomatenpuree

  • Kaas (geraspt)

  • 1 eetlepel gedroogde basilicum

  • zout en peper

 

Bijhorende bieren:

  1. Eden quadrupel

  2. Eden blond

  3. La Trappe quadruppel

 

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de zoete aardappelen. Kook de aardappels ongeveer 15 minuten en giet daarna het water af.

  2. Stamp de aardappels plet tot puree en voeg er zout en peper aan toe. Voeg het gehakt en de kruiden (tijm, oregano, zout en peper) toe en bak dit door.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak je dit 1 minuut mee. Als allerlaatste voeg je de tomatenblokjes, 1 eetlepel gedroogde basilicum en de gekookte sperziebonen toe.

  4. Zet vervolgens het vuur uit. Zet alles in de schaal en voilà! Geniet van je aardappelschotel.

 
Vorige
Vorige

Stoofschotel met shortribs

Volgende
Volgende

Kaneelcake met walnoten!