Hoe maak je een kaasplankje

Een goed kaasplankje maken is moeilijker dan je dacht. In deze artikel geven wij tips voor een kaasplankje voor 4 personen, om een perfecte plank samen te stellen!

 

Soorten kazen

Omdat je natuurlijk indruk wil maken met jouw selectie, is het belangrijk om verschillende stijlen kazen te halen:

Roomkaas (met kruiden of noten)

Harde kaas (Parmezanse / Pecorino)

Witte korstkazen (Brie / Camembert)

Rode kaas met korst (Tallegio / Kernhem)

Blauwader kaas (Gorgonzola / Roquefort)

 

Bijhorende bieren:

  1. Trappist Rochefort

  2. Westvleteren

  3. Chimay Bruin

 

Recept

  1. Plaats alle kazen op een plank

  2. Vergeet niet om ingrediënten voor bij de kaas te halen: (gedroogd) fruit, noten, jam, crackers, vleeswaren en olijven!

  3. Laat de kazen op temperatuur komen (30 min.)

Vorige
Vorige

Kaneelcake met walnoten!

Volgende
Volgende

Courgette koekjes