Herfstquiche
Een quiche is een heerlijk open taart met een vulling van eieren en room. Bij deze herfstquiche zijn er ook nog heerlijke herfstingrediënten toegevoegd, zoals groenten en natuurlijk pompoen!
Ingrediënten:
400 Gram geschilde pompoen
olijfolie, zout, peper
4 takjes citroentijm
2 takjes calie
3 worteltjes
1 geschilde ui
2 tenen knoflook
40 gram hele hazelnoten
250 ml room
3 eieren
3 eet lepels Parmezaanse kaas
100 gram feta in dobbelsteentjes
Bijhorende bieren:
Tropical Ralphie
Wahja Tropical Weizen
Raylay Island Lemongrass weizen
Recept
Snij de pompoen en wortels in stukjes van 2cm.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng alle blokjes pompoen in een schaal met wat olijfolie, zout en peper, de tijmblaadjes en het fijngesneden salieblad.
Zet de wortels en de ui in een aparte schaal met olijfolie, zout en peper. Zet apart.
Verdeel de pompoen over bakpapier op een bakplaat. Laat de pompoen ongeveer zeven minuten roosteren. Voeg er wortels bij toe, ui en de twee hele tenen knoflook. Laat nog eens 15 tot 20 minuten gaar worden.
Voeg de room toe met de eieren en klop er de kaas door. Voeg er zout en peper aan toe.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleedt er de met boter ingevette bakvorm mee. Prik gaatjes in de bodem.
Voeg de ovengroenten met de feta, de noten en meng er de twee gepofte knoflooktenen door.
Zet ongeveer 40 - 45 minuten in de oven: let op, elke oven is anders, dus check even hoe het bij jou gaat. De quiche moet mooi goudbruin zijn.
Daarna ongeveer 10 minuten laten afkoelen en warm of op kamertemperatuur serveren met een grote groene salade.