Beenham uit de oven

 

Ingrediënten:

  • 2 el Canisius rinse appelstroop

  • 25 gr roomboter

  • 580 gr beenham naturel

  • 250 ml runderfond

  • 150 ml rode wijn

  • 1 el maïzena

Bijhorende bieren:

  1. Grimbergen Blond 

  2. Alfa Krachtig Dort 

  3. Ename Cuvee Rouge

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Bak de beenham rondom in een braadpan

  3. Bestrijk de ham met appelstroop en stop hem in een ovenschaal.

  4. Schenk 150 ml runderfond over de ham heen en voeg blaadjes van de tijm toe.

  5. Rooster de beenham voor 35 minuten.

  6. Schenk de wijn ondertussen in de braadpan en breng deze aan de kook.

  7. Voeg de overige runderfond en 1 el appelstroop toe.

  8. Meng de maïzena met 2 el water en voeg deze in de pan toe. Wanner deze kookt.

  9. Roer tot een gebonden saus

  10. Haal de beenham uit de oven en serveer met de saus erover.

 
Vorige
Vorige

Croque-monsieur

Volgende
Volgende

Ossenhaas