Beenham uit de oven
Ingrediënten:
2 el Canisius rinse appelstroop
25 gr roomboter
580 gr beenham naturel
250 ml runderfond
150 ml rode wijn
1 el maïzena
Bijhorende bieren:
Grimbergen Blond
Alfa Krachtig Dort
Ename Cuvee Rouge
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
Bak de beenham rondom in een braadpan
Bestrijk de ham met appelstroop en stop hem in een ovenschaal.
Schenk 150 ml runderfond over de ham heen en voeg blaadjes van de tijm toe.
Rooster de beenham voor 35 minuten.
Schenk de wijn ondertussen in de braadpan en breng deze aan de kook.
Voeg de overige runderfond en 1 el appelstroop toe.
Meng de maïzena met 2 el water en voeg deze in de pan toe. Wanner deze kookt.
Roer tot een gebonden saus
Haal de beenham uit de oven en serveer met de saus erover.