Wraps met gemengde bonen, cottage cheese, paprika en avocado

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen | Vegetarisch |Bereidingstijd: 20-30 minuten

Benodigdheden 

  • 3 paprika’s   225 gram gemengde bonen

  • 2 rode uien  1 tl komijnzaad

  • 200 gram cottage cheese  8 tortilla wraps (of probeer eens wortelwraps)

  • 2 bosuien  2 avocado’s

  • Olijf- of zonnebloem olie  

Bereidingswijze 

  • Was de groenten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen van ongeveer 1 á 1,5 cm dik. Snijd ook de rode ui in parten van 1 cm. 

  • Verhit een klein scheutje olie in een hapjespan en bak de paprika en rode ui 3 min op middelhoog vuur. Doe dan de deksel op de pan en laat 10 min op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.  

  • Spoel de bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de bonen 5 min samen met het komijnzaad op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout naar smaak.  

  • Verwarm de (wortel)tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.  

  • Snijd de bosui in dunne ringen. 

  • Halveer de avocado’s en verwijder voorzichtig de pit. Snijd de avocado in plakjes. 

  • Doe de cottage cheese in een apart kommetje.   

  • Serveer alles los in kommen zodat iedereen zijn eigen wrap kan vullen. 

Perfect te pairen met: Two Chefs Funky Falcon 

Deze pale ale met Amerikaanse hop geeft een frisse, fruitige smaak met tonen van citrusfruit en prettige kruidigheid. Deze elementen ondersteunen de bonen en cottage cheese, terwijl het kruidige element  de avocado naar een hoger niveau tilt.

Deze samenwerking is tot stand gekomen met Anouk Snelders van Health Food wall en Scover- persoonlijk bieradvies.