
Vegan Kapsalon
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen | Vegan | Bereidingstijd: 55 minuten waarvan 20 minuten bereiden en 35 minuten oventijd
Benodigdheden
600 gram voorgesneden ovenfriet Bieslook
1 krop ijsbergsla Vegan mayonaise
1 Komkommer Jalapeño
1 Rode ui Vegan shoarma stukjes
Olijfolie Zout en peper
1 teen knoflook
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de ovenfriet over een bakplaat met hierop bakpapier en bestrooi eventueel met zout. Bak de ovenfriet zo’n 25 min goudbruin gaar, of volgens instructies op de verpakking.
Snijd de bieslook fijn en pers de knoflook. Meng met de vegan mayonaise en voeg eventueel zout en peper toe naar smaak.
Bak de shoarma een beetje olijfolie in een hapjespan zo’n 5 min. Goudbruin of volgens instructies op de verpakking.
Snipper de rode ui. Was de groenten. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de ijsbergsla.
Verdeel op een bord of in leuke aluminium bakjes de friet, de ui, ijsbergsla, de jalapeño, komkommer en shoarma.
Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.
Serveertip: voeg de laatste minuut wat vegan geraspte kaas toe over de ovenfrietjes. Gebruik je liever geen vlees vervangend product? Kijk eens naar het gebruik van jackfruit.
Perfect te pairen met: Jopen Mooie Nel IPA
Jopen Mooie Nel IPA (ooit was dit het ‘lekkerste bier van Nederland bij de Dutch Beer Challenge) staat bol van fruitige, citrusachtige tonen. Deze komen van de ruimhartig gebruikte hop, die daarmee de zachte graansmaak oppept. Datzelfde doet het met de vegan kapsalon: de koolzuur ‘doorsnijdt’ de vettere elementen en verlicht het gerecht, terwijl de frisse, fruitige kruidigheid naadloos aansluit bij de pittiger smaakelementen. Het resultaat? Een nóg intensere smaakbeleving!
Deze samenwerking is tot stand gekomen met Anouk Snelders van Health Food wall en Scover- persoonlijk bieradvies.