
Naanbrood met groenten, halloumi en hummus
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen | Vegetarisch | Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden
200 gram Halloumi 1 rode ui
200 gram Hummus Olijfolie
4 Naan broden 1 tl komijnzaad
2 Paprika’s Zout en peper
1 Courgette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C of volgens instructies op de verpakking.
Was de groenten. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen van ongeveer 1 á 1,5 cm dik. Snijd de courgette in schijfjes van een paar mm. Snijd ook de rode ui in parten van 1 cm. Bestrooi de gesneden groenten met het komijnzaad.
Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de groenten voor 10 minuten. Voeg zout en peper toe op smaak.
Snijd de halloumi in plakken van een paar mm dik. Verwarm een grillpan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de halloumi plakken per kant 2-3 minuten goudbruin.
Dep de naan met een klein beetje water alvorens de naan toe te voegen aan de oven.
Haal de naan uit de oven en besmeer met de hummus. Voeg daarna de gegrilde groenten en plakken halloumi toe.
Serveertip: lekker met verse koriander, peterselie of dille.
Perfect te pairen met een: DAVO Migaloo Weizen bier
Fris, wit en heeft veel weg van een Weizenbier. Bij elk blik dat wordt verkocht gaat het DAVO de strijd aan tegen de plastic soep. Tarwe is een belangrijk ingrediënt in dit bier: dat geeft een zacht en romig mondgevoel, precies passend bij nde hummus en haloumi. Grappig genoeg zit er een tikkeltje bitterheid bij: die balanceert het zachte karakter van het gerecht en geeft er een krachtige draai aan.
Deze samenwerking is tot stand gekomen met Anouk Snelders van Health Food wall en Scover- persoonlijk bieradvies.