Do & Don’ts bij bier drinken

 

Wat moet je nu wel of absoluut niet doen wanneer je bier gaat drinken. Hierbij de leukste do and don´ts van echte bier sommeliers!

*D O *

1) Combineer bier met eten. Bijvoorbeeld een fris biertje bij een pittige maaltijd. Smaaksensatie gegarandeerd!

2) Drink je bier niet te koud. Hoewel veel mensen denken dat een bier ijskoud moet zijn, is dit bij speciaal bieren nergens voor nodig. Speciaal bieren smaken zelfs het best als ze iets warmer zijn.

3) Bewaar je bier op een donkere plek. Wanneer deze in een lichte ruimte worden bewaard, ontstaan er zuren stoffen. Dit kan leiden tot stank en wie wil nu een stinkend biertje?

*D O N ‘ T*

1) Citroen in je witbier. Vele mensen denken de smaak hiermee beter te maken, maar dat is niet waar. Vele aroma’s in het bier vervagen door het zuur van de citroen. Hierdoor gaat de smaak van het bier achteruit.

2) Pilsener afschuimen met een bierafschuimer. Voor diegene die ooit achter de bar staat, doe dit niet. Het water waar dit deze afschuimer telkens in gaat is harstikke vies. Hiermee wil je niet aan andermans bier zitten.

3) Je laatste slokje bij een nieuw biertje gieten. Biersommeliers vinden dit echt een no-go. Een verwarmd oud biertje bij een net getapt vers biertje gooien. Dit zegt genoeg.

Weet jij nog leuke do en don’ts? Stuur ze naar onze eigen biersommelier fons@scover.nl!

 
Vorige
Vorige

Kan bier bederven?